«Τάδε έφη Καραγκιόζης»

Ένας Καραγκιόζης διαφορετικός. Ένας Καραγκιόζης που ξυπνά ενδόμυχες αισθήσεις και σε παρασέρνει. Σε παρασέρνει σε κόσμους που φαντάζουν απροσπέλαστοι, μα εσύ με μοναδικό τρόπο τους πλαισιώνεις. Έτσι μοιάζει ο Καραγκιόζης στα μάτια μας.

Με αξιοσέβαστη μνεία στις πρόβες για το έργο «Ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν αναντίρρητα πολλές. Κατά κόρον «μουδιάζαμε» κάθε φορά που χρειαζόταν να προφέρουμε τα λόγια μας πίσω από το πανί, αφού οι φωνές και το στήσιμο των φιγούρων στη σκηνή ήταν ακόμη κάτι άγνωστο για μας. Ωστόσο είχαμε μία παραπάνω οικειότητα, καθώς οι φοιτητές μεταξύ μας γνωριζόμαστε κι έτσι το κλίμα παρέμενε ευχάριστο και συνάμα διασκεδαστικό. Μπορώ να ομολογήσω πως στην αρχή το εγχείρημα του να υποδύεσαι ένα ρόλο ήταν κοπιώδες. Αφενός γίνεσαι ένα με τη φιγούρα και αφετέρου νιώθεις μία δόση ανασφάλειας στον τρόπο που χειρίζεσαι στο πανί τον ήρωά σου.

Μεγαλέξανδρος

Καθ’όλη τη διάρκεια των προβών η ανασφάλεια κι ο δισταγμός άρχισαν σταδιακά να ξεθωριάζουν. Η εξοικείωση με το παίξιμο του έργου έγινε ολοένα και πιο φανερή και σιγά σιγά βελτιώσαμε τα λάθη μας, μάθαμε τις απροσεξίες μας,συνεχίσαμε να προσπαθούμε με πίστη στην πρόοδο και την καλυτέρευσή μας.

Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ πως όλοι μας αισθανθήκαμε μία εσωτερική ικανοποίηση, όπως επίσης και σιγουριά για τον εαυτό μας. Καταφέραμε να δώσουμε το προσωπικό μας ύφος και τη μοναδική μας πινελιά, δημιουργώντας γύρω μας μία κεφάτη για όλους ατμόσφαιρα.

Αξίζει να τονίσω πως η παρουσίαση του έργου στο τέλος του εξαμήνου δε θα έχει καμία απολύτως σχέση με το φύρδην μίγδην που επικρατούσε στα πρώτα μαθήματα του Καραγκιόζη. Η ωριμότητα και η σοβαρότητα αναμφίβολα θα είναι στοιχεία προφανή στην τελική  απόδοση του έργου. Με τη βοήθεια του Κ. Βιβιλάκη και του Κ. Δανέλλη θα φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Και είμαι σίγουρη πως θα ανέβουμε ένα σκαλί πιο πάνω στη συνείδησή μας. Ένα σκαλί πιο πάνω στην αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μας.

Μοσχούλα Κύρη

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s